Nieuws

Derde Limburgs Kwartierstatenboek zal medio november 2015 verschijnen.

Het is zover! Medio november 2015 zal het Derde Limburgs Kwartierstatenboek verschijnen.

Voorintekening is geopend! Het is zover! Medio november 2015 zal het Derde Limburgs Kwartierstatenboek verschijnen
De presentatie zal op een nader te bepalen locatie plaats vinden in Roermond of Sittard. De geïllustreerde uitgave omvat maar liefst 448 bladzijden binnenwerk met 170 kwartierstaten van 65 inzenders en een zestal familiewapens.

Naast een inleiding, lijst van afkortingen en inhoudsopgave, bevat het boek uitvoerige aantekeningen, bron- en literatuur-verwijzingen.
Een apart hoofdstuk is gewijd aan aanvullingen op het Eerste en Tweede Limburgs Kwartierstatenboek. Het geheel is voorzien van een lexicografisch
register op familienamen van echtparen en personen.

Dood, maar niet vergeten

Januari 2015 verschijnt een hernieuwde en uitgebreide uitgave van ons boek: ‘Dood, maar niet vergeten. Graven, grafkelders op ‘den Aje Kirkhaof’ in Roermond.  Voor nadere informatie over de inhoud van het boek zie de onderstaande boekbespreking aan.

 

CBG eigenaar van WieWasWie

Stichting Archiefprogrammatuur (STAP) en het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) maken bekend dat per 11 november 2014 het eigenaarschap van WieWasWie formeel is overgedragen aan het CBG.

STAP-voorzitter Arjan Agema en CBG-directeur Leo Voogt hebben in aanwezigheid van Marens Engelhard (algemeen directeur van het Nationaal Archief), Irene Gerrits  (directeur collectie en publiek van het Nationaal Archief) en Tom Versélewel de Witt Hamer (voorzitter van de Raad van Toezicht van het CBG) de overeenkomst op 11 november getekend (foto). Hiermee heeft de overgang van de organisatorische, technische, financiële en inhoudelijke verantwoordelijkheden voor het platform nu formeel zijn beslag gekregen.